Telefon
Mobil Menü

CE Belgesi Olmayan Bir Makinenin Piyasa Sürülmesinde Yaptırımlar Nelerdir?

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • CE Belgesi Olmayan Bir Makinenin Piyasa Sürülmesinde Yaptırımlar Nelerdir?

CE belgesi olmayan bir ürünün piyasaya sürülmesi suçtur. İlgili ülkenin sanayi bakanlığına ait piyasa gözetim denetçileri şikâyet üzerine ya da rastgele denetimlerde CE belgesi olması zorunlu ürünlerde CE belgesinin olmaması durumunda ya da CE belgesine ait teknik dosya, ilgili testlerin olmaması durumunda para cezası, ürünlerin piyasadan toplatılması ve satışın durdurulması gibi yaptırımlar söz konusudur.

CE BELGESİNDE ÜRETİCİNİN SORUMLULUKLARI NELERDİR ?

Üretici ya da ürünün yurt içindeki temsilcisi ürünün CE yönetmeliklerine göre uygunluğundan sorumludur.

İTHALATÇI SORUMLULUKLARI NELERDİR ?

CE belgesine tabi bir ürünü Avrupa ekonomik alanı dışından getiriyorsa CE yönetmeliklerine göre ürün uygunluğunun sağlanması gerekmektedir.
CE BELGESİ ALMANIN ÜRETİCİYE FAYDASI NELERDİR ?

 Avrupa ekonomik alanında ürününün serbest dolaşımını sağlamaktadır.

CE BELGESİNİ ALMAK NE KADAR SÜRER ?


Belgelendirme süresinin önceden belirtilmesi, üreticilerin, test ve belgelendirmeyi yapan kuruluşun şartlarından dolayı net olarak yapılamamaktadır.

Diğer taraftan süreç , ilgili ürünün özelliklerine sahip olduğu yönetmelik ve test metotlarına göre çok ciddi değişiklik gösterebilmektedir. Süreci kısaltmak için üreticilerin ürettikleri ürünlerin sahip olduğu standartlara hakim olması , ürünü o standartlara uygun olarak üretmesi ve Teknik dokümanları ilgili mevzuata göre önceden tamamlamış olması büyük derecede katkı sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • GRS Sertifikası Kapsamı Nedir?
    Geri dönüştürülmüş olan ürün ve malzemelere dayalı olarak tasarlanan GRS Standardı kapsamında sertifikaya ihtiyaç duyulur ve kullanılır. GRS Sertifikası alınması ve devamlılığının sağlanması firmalar için birçok avantaj sağlar.
  • GRS Belgesi Avantajları
    Geri dönüşüm etkin kaynak kullanımı, maliyetlerin düşürülmesi, çevrenin korunması vb. sebepler nedeniyle önem kazanırken; firmalar için GRS Belgesi ve diğer geri dönüşüm belgelerine sahip olmak da bir o kadar önemli hale gelmektedir.
  • BRCGS Gıda Standardına Göre Yabancı Maddelerin Tespiti ve Ayırması
    Yabancı madde, gıdada bulunması istenmeyen ve gıdaya hammaddeden, ambalajdan, üretim bandından sevkiyata kadar (kontrol edilmezse) bulaşabilen, tüketiciye zarar verebilen taş, tahta, cam vb. maddelerdir.
Whatsapp
Instagram