Telefon
Mobil Menü

FCE Kaydı Neden Gereklidir?

Gıdaların tüketimi kadar nasıl saklandıkları da önemlidir. Çünkü doğru saklanmayan gıdalar bozulmaya ve tüketiciye zarar vermeye meyilli olurlar. Özellikle ABD bu konuda düzenlemeler yaparak tüketiciyi korumaya yönelik kurallar oluşturmuştur. FCE kaydını oluşturmak için asitli veya düşük asitli gıdalar kategorisinde bulunan yiyeceklerin istenilen düzenlemeye uyumlu olması gerekir. Düzenlemeye göre asitlendirilmiş gıdaların ph değerinin 4.6 ‘dan düşük olması gerekir. Düşük asitli gıdalarda ise ph değeri 4.6 üzerinde ve su aktivitesi de 0.85 üzerinde olmalıdır. Detaylı bilgi için “FCE Kaydı Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Tüm koşulları taşıyan gıdalar için FCE kayıt başvurusu yapılabilir. Başvurular FDA internet sitesi üzerinden gerçekleşir. Tesisin adı, kapasite durumu ve istenilen diğer bilgiler eklenerek online başvuru sağlanır. Başvurunun ardından tesis FDA tarafından değerlendirmeye alınır. Sonuçla birlikte tesise bir FCE numarası oluşturulur. Kayıt işlemleri yapılırken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Asitli ya da düşük asitli konserve gıdanın işlenmesinden, paketlenmesinden önceki on gün içerisinde kayıt başvurusunda bulunulmalıdır. Her tesisin kendine ayrı FCE işleme numarasına ihtiyacı vardır.

Bu süreçler düşük asitli veya asitli yiyeceklerin güvenli satışını sağlamak ve FDA düzenlemelerine uyumlu olmak için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle iyi bir danışmanlık hizmeti sağlayan firma arayışına girmelisiniz. Firmanın size sunmuş olduğu hizmet ile birlikte başvuru sürecini doğru ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tüm sürece hâkim ve uzman ekip kadromuz ile sizlere kaliteli hizmet sunmaktan mutluluk duyarız. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden firmamıza ulaşarak FCE Belgesi ile ilgili tüm konularda detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.


Gıda Güvenliği Ve İhracat İçin FCE Kaydı


Gıda güvenliği özellikle uzun süre saklanması gereken yiyeceklerde ön plana çıkmaktadır. Asitli ya da düşük asitli özellik taşıyan gıdaların güvenliği ve ihracatı için FCE kaydı gereklidir. Her başvuru sağlayan tesisin kendine ait SID numarası bulunmaktadır. Bu numara benzersiz bir numaradan oluşmaktadır. Eğer süreçte herhangi bir değişiklik olmazsa numarada da değişiklik olmaz. Ancak paket, ambalaj, içerik maddeleri ve ph değerinde oluşan herhangi bir değişiklik yeni bir SID gönderimini gerektirir.

FCE uzmanları ürününüzün düşük asitli veya asitli olup olmadığı konusunda size yardımcı olurlar. Ayrıca kayıt ve dosyalama sürecinde de yardımcı olabilirler. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden danışmanlık hizmeti veren firmamız ile iletişime geçerek FCE kaydı ile ilgili gereklilikleri öğrenebilir ve başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz.


Gıda Konserve İşletmesi FCE


Raf ömrü uzun, hava geçirmez, düşük asitli olan ya da asitlendirilmiş gıdaların üretimi gerçekleştiren şirketler gıda konserve işletmesi olan FCE kaydını almak zorundadır. Bu duruma ek olarak da tesisler gıda üretiminin her aşamasında yapılan işlemleri FDA’ya sunmaları gerekir. Dokümantasyon sunularak yapılan işlemler doğru kabul edilir ve uygun görülür. İşlem dosyalarına benzersiz olan SID numaraları tanımlanır. Böylece ürünler ABD’ye alınırken uygunluk beyanı olarak SID numaraları ile sunulurlar. Resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri sınırlarında konserve gıda satışı yapmak isteyen üreticiler FCE kaydını oluşturarak ilk adımı atmış olurlar. Gerekli görülen tüm aşamalar tamamlandıktan sonra satış işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirler. Dış pazara açılmak şirketler için önemli bir faktördür. İsmini daha fazla kitleye duyurmak ve kar oranını yükseltmek için FCE kaydı şart görünüyor. Ayrıca konserve gıdaların raf ömrünün uzun olması da avantaj olarak görülür. Ürünün bozulma, bayatlama riski ortadan kalkar. Bu sayede tüketici onayını alır. Ve daha fazla satış imkânı yakalanır. FCE kaydı oluşturmak SID dosyalama işlemlerinde yardım almak ve kayıt doğrulama işlemlerinden yararlanmak için iletişim numaramızı arayarak bilgi alabilirsiniz.
 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • CE Belgesi Nedir?
    Avrupa Birliği içerisinde bulunan ülkelerde, bazı ürünlerin satılabilmesi için mutlaka ve mutlaka ürünün CE işareti taşıması zorunluluğu getirilmiştir.
  • BRC Belgesi Nereden Alınır?
    BRC belgesi gıda üreticileri, perakendeciler ve diğer tedarik aşamalarında faaliyette bulunan tüm işletmelerin daha kaliteli bir hizmet sunmak adına almaları gereken bir belgedir.
  • CE Belgesi : Ürün Güvenliği ve Uygunluk Standardı Nasıl Alınır?
    CE işareti, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılacak ürünlerin güvenlik, sağlık ve çevre standartlarına uygun olduğunu belirten bir işarettir.
Whatsapp
Instagram