Gıda üreticisinin asitli olarak ya da düşük asitli olarak kabul edilen konserve gıdalarının satışını yapabilmesi için FCE kaydı oluşturması gerekir. Yani FCE kaydı için konserve gıdası üretiminde bulunan tesislerin kaydını gerekten bir düzenlemedir diyebiliriz. Kaydın istenmesindeki en temel amaç ürünlerin gıda güvenliği standartlarını taşımasıdır. Çünkü bu kayıt ile birlikte tesislerin güvenilir ürün satışı yapıp yapmadığı izlenebilmektedir.
Gıdalar için gerekli koşulan şartlar arasında asit değerleri yer alır. Örneğin düşük asitli gıdalar için ph değeri 4,6 üzerinde ve su aktivitesinin de 0,85 in üzerinde olması beklenir. Asitlendirilmiş gıdalarda ise ph’ı 4,6 altına düşürülmüş gıdalar talep edilmektedir. Ambalaj türü olarak da genellikle plastik, cam, konserve ve metal ambalajlar tercih edilmektedir. FCE kaydı oluşturmak için kayıt süreci oluşturulur. Başvuru ile birlikte kayıt süreci başlamış olur.
Kayıt başvurusunda bulunmak isteyen tesis ilk olarak FDA’nın internet sitesine girerek kayıt işlemlerini başlatması gereklidir. Tesis bilgilerinin doğru ve eksiksiz yazılması önemlidir. Burada tesisin adı, üretim kapasitesi ve diğer tüm gerekli bilgiler yazılmalıdır. Kaydın ardından onay beklenir. Değerlendirilen başvuru onaylandığında tesis için FCE numarası verilir. Bu numaraya SID numarası denir. FCE kaydı ve FCE belgesi ile ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden firmamıza ulaşabilirsiniz.
Konserve gıdalar lezzetli olmaları ile dikkatleri üzerine çekerler. Konserve işlemi ile saklanan bu gıdalar uzun süre tüketime açık olurlar. Tüm mevsim tüketime uygun hale getirilmeleri ile piyasada rekabeti artırırlar. Ancak gıda konserve tesisleri için bazı zorunluluklar öne sürülmüştür. Gerekli standartlara uyum sağlayan tüm tesisler piyasaya konservelerini sürebilirler. Gıdalar için öne sürülen şartlar arasında düşük asitli gıdalar ve asitlendirilmiş gıdalara uygulanan koşullar yer almaktadır.
Düşük asitli gıdalar üzerinde ph değeri önemli tutulmuş ve değerinin 4,6 üzerinde ve su aktivitesinin de 0,85 in üzerinde olması beklenmiştir. Diğerinde ise asitlendirilmiş gıdalar bulunur. Ph olarak 4,6 altına düşürülmüş gıdalar şart tutulmuştur. Ayrıca ambalaj durumu da gözlerden kaçmamaktadır. Tercihler arasında plastik, cam, konserve ve metal ambalajların tercih edildiği görülmektedir. Web sitemizde yer alan telefon numarası, whatsapp hattı ya da resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak FCE Kaydı ve FCE belgesi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Gıda üreticileri için gerekli görülen bazı hususlar bulunur. Bu hususlar asitli ya da düşük asitli olarak kabul görülen konserve gıdaların satışı üzerinde etkili olmaktadır. Satış gerçekleştirmek isteyen tesisin FCE kaydının olması gerekir. Bu kayıt başvurusunun ardından da tesise SID numarası verilir. Yani belirli olan bir ürün için FDA tarafından uygun görülerek verilen bir onay bildirisidir. Verilen bu numara ile birlikte tesisin düşük ya da asitlendirilmiş gıdaların üretiminde gerekli şartları taşıdığını ve uygun koşullarda işlendiği belirtilmektedir.
Kayıt işlemlerinde doğru bilgiler girilmesi ve sürecin doğru işlemesi önemlidir. Bu konuda danışmanlık hizmeti alan firmalar avantaj kazanır. Size atanan danışmanlar ile birlikte FCE kaydını kısa sürede oluşturabilir ve onay işlemlerini bekleyebilirsiniz. Verilen SID numarası ile birlikte te gerekli şartlara uyumlu olduğunuzu kanıtlayarak üretim sağlayabilirsiniz. Şirketinizin FDA’ya doğru bir şekilde kaydedilebilmesi için gerekli aşamaların eksiksiz tamamlanması gerekir. İşte bu noktada da firmamız devreye girmektedir. Sizlere özel sunduğumuz fiyatlardan ve hizmet farkımızdan yararlanmak için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm soruların yanıtı bizde… Kayıt için gerekli işlemler ve fiyat teklifine ulaşmak için iletişim numaramızı arayabilirsiniz. Uzman kadromuz ile sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.