Asitli ya da düşük asitli fark etmeksizin üretilen konserve gıdaların FCE kayıtlarının tamamlanması gereklidir. Her üretim için FDA tarafına SID başvurularını göndermeleri önemlidir. Konserve gıdalar arasında genellikle ton balığı, kavurulmuş kırmızı biber gibi gıdalar örnek verilebilir. FCE kaydı sürecini başlatmak için öncelikle üretimi gerçekleşecek olan gıdanın istenen şartları taşıyıp taşımadığı araştırılmalıdır.
Düşük asitli gıdalarda ph değeri olarak 4.6 üzeri ölçüm su aktivitesinde ise 0.85 üzerindeki gıdalar baz alınır. Eğer asitlendirilmiş gıda üretimi söz konusu ise ph değerinin 4.6 ‘dan düşük olması şarttır. Ambalaj olarak da cam, plastik, konserve ve metal ambalaj tercih edilmelidir. Gerekli şartları taşıyan gıdalar için üretim sağlanabilir. FCE kayıt süreci başvuruyla birlikte aktif hale gelir. İlk olarak FCE hesabını oluşturmanız gerekecektir. Ardından asitli ya da yarı asitli olarak nitelendirilen gıdanızın verilerini kaydetmelisiniz. Ardından hazır olan bu verileri FDA temsilcisine sunarak onayını beklemeniz gerekecektir. Detaylı bilgi için “FCE Kaydı Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Üretimini gerçekleştirmeyi düşündüğünüz gıdaların FCE kaydını oluşturmak ve FDA tarafından olumlu dönüş almak her zaman kolay olmayabilir. Ancak bu alanda uzmanlaşmış profesyonel birinden destek almak mantıklı bir karar olabilir. Sizlerde bu alanda deneyim kazanmış bir danışman ile görüşerek FCE kaydı sürecinizi kolay ve stressiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken en önemli ve tek şey bizimle iletişime geçmek olacaktır.
FCE kayıt süreci için adım adım hareket etmelisiniz. Gerekli şartları taşıyıp taşımadığınızı detaylı bir araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. Danışmanlık hizmeti alarak size rehberinizden sizi yönlendirmesini talep edebilirsiniz. Kayıt başvurusu için öncelikle FDA’nın ilgili sitesine giriş yapabilirsiniz. Burada gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Gerekli bilgilerde tesis bilgileri mutlaka olmalıdır. Yani firma adı, üretim kapasitesi ve diğer tüm bilgilere açık ve net olarak yer verilmelidir.
Başvurunuzun ardından FDA değerlendirmeye geçer. Geri dönüş için de olumlu ya da olumsuz bir bildiri sağlar. Eğer olumlu dönüş alırsanız, tesisiniz bir SID numarasına sahip olur. Yani tesise SID numarası atanır. Her ürün için ayrı verilen SID numarası oldukça büyük öneme sahiptir. Sürecin tamamlanması kısacası üç adımda ilerler diyebiliriz. FCE kayıt için FDA ‘nın ilgili internet sitesine başvuru yapılır. Ardından SID numarası almak için gereken ürün ve süreç detayları hazırlanır ve FDA’ya sunulur. Son alarak da FDA onayı beklenir. Onaylanan tesis için gereken numara verilir. Detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizde yer alan whatsapp hattı ve resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Bundan uzun zaman önce dünyada tehdit olarak algılanın bir salgın ortaya çıktı. Salgının nedeni ise bazı gıdalar üzerinde arandı. Ticari olarak uygun sayılmayan bu gıdalar yanlış asitlendirmeye sahiptiler. Sonuç olarak da ABD gıda ve ilaç idaresine yetki tanıdı. Bu sayede tüketiciyi koruma adına gerekli düzenlemeler ortaya çıktı. Bir gıdanın asitli olup olmadığı hakkındaki bilgiye su aktivitesinden ulaşılır. Hem düşük asitli hem de asitli gıdalarda su bulunur. Dolayısıyla su aktivitesi 0.85 ten büyük olmalıdır.
Düşük asitli konserve yiyeceklerinin Ph değeri 4.6 ‘dan daha yüksektir. Asitlendirilmiş gıdalarda ise ph değeri 4.6 ‘nın altına düşürülen gıdalardır. Tüm konserve ve gıda işletmelerinin kayıtlı bir FCE kaydı olması gereklidir. Unutulmamalıdır ki FCE kayıt numarası konuma özeldir. Birden fazla tesise sahip bir firma her tesis için ayrı ayrı FCE kayıtlarını tamamlamalıdır. Üretilen her ürün örneğin üzüm suyu, portakal suyu ve elma suyu için ayrı ayrı kayıt oluşturulur. Oluşan bu kayıt için SID numarası verilir ve SID numarası her ürün için özeldir. Detaylı bilgi için “SID Numarası Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.