Telefon
Mobil Menü

FCE Kaydı Yapan Firmalar

Özellikle satışlarını dış piyasada gerçekleştirmek isteyen tesisler FCE kaydı oluşturmaya mecbur tutulurlar. ABD bu konuda oldukça hassas davranmaktadır. Gıda zehirlenmelerini önlemek ve tüketiciyi korumak adına gerekli düzenlemeler çıkarılmıştır. Bu düzenlemelere uyan şirketler FDA tarafından denetlenmekte ve FCE kaydı almaktadır. Görünüşte kayıt oluşturmak kolay olsa da aslında zaman zaman zor ve karmaşık bir hal alabilmektedir. Detaylı bilgi için “FCE Kaydı Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

FCE kaydı yapan firmalar işte tam bu noktada devreye giriyor. Firma seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Hizmet alınacağı zaman akla gelen ilk faktör genellikle ücret konusu olmakta. Ancak bilinmelidir ki düşük fiyat üzerinden hizmet almak ya da aynı şekilde yüksek ücretlendirme ile hizmet almak her zaman güvenilir bir durum olmaz. Firma kalitesi ücretlendirmeye tabi tutulmamalıdır. Firmanın bu konudaki deneyimi uzman ekibi ve verdiği hizmet kalitesi dikkate alınmalıdır.

FCE kaydı yapan firmalar danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Sizlerde firmamızı arayarak danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Kayıt sürecinde gerekli olan tüm aşmaları sizlerle yürütmekteyiz. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktayız. Detaylı bilgi ve kaliteli hizmet için iletişim numaramız üzerinden irtibata geçebilirsiniz.


Güvenilir Gıda Üreticileri


Üretimde güvenilir hizmet sağlamak her zaman en önemli etken olmuştur. Tüketici ürünün fiyatından çok güvenilir olmasına dikkat etmektedir. Güvenilir gıda üreticisi olmak bazı şartları yerine getirmekten geçer. Bu şartlar arasında FCE kaydı oluşturmak ilk sırada yer alıyor. FCE kaydı oluşturan üretici ürünün güvenilir olduğunu bu şekilde kanıtlıyor. ABD güvenilir gıda üretiminde ilk sıradadır diyebiliriz. Çünkü yapmış olduğu düzenlemeler sayesinde tüketiciyi korumaya yönelik davranışlar sergilemektedir. Düşük asitli veya asitlendirilmiş gıdaların üretiminde FCE kaydı şartı aranır. FDA’ya yapılan başvuru ile birlikte üreticiye SID numarası atanarak ürününün güvenilirliği kanıtlanır. Fakat başvuru yapılmadan önce ürünler test edilmeli ve gerekli ph değerini taşımalıdır. Ayrıca su aktivite düzeyi de belirlenmiş ölçümlerde olmalıdır. Ambalaj seçiminde konserve, plastik, cam ve metal olan ambalajlar karşımıza çıkmaktadır.

Bir gıdanın düşük asitlim mi yoksa asitlendirilmiş gıda mı olduğunu anlamak mümkündür. Bunun için yapılan gerekli ölçümler ile net bilgi sağlanır. Düşük asitli olarak nitelendirilen gıdalar 4.6 üzerindeki ph değerine sahiptirler. Su aktiviteleri ise 0.85 ‘in üzerinde olmalıdır. Detaylı bilgi için web sitemizde yer alan telefon numarası, whatsapp hattı ve resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak FCE belgesi hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.


FCE Kaydı İçin FDA Başvurusu


Amerika Birleşik Devletleri’nde hem insan hem de havyan gıda tüketimine yönelik önlemler alınmıştır. İnsan veya hayvan tüketiminde gıda üretimi yapan, işleyen veya paketleyen tüm tesisler ABD’ye kayıt olmak zorundadır. Kayıtlar Gıda ve İlaç Dairesi olarak bilinen FDA üzerinden gerçekleşmektedir. Asitli ya da düşük asitli gıda konserve üretimi yapan, işleyen veya paketleme yapan tüm tesisler FCE kaydına eklenmelidir. Detaylı bilgi için “FCE Kaydı Nasıl Yapılır?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Başvurusu onaylanan tüm tesislere FCE numarası verilir. SID numarası belirli olan bir ürün veya üretim süreci için FDA tarafından uygun görülerek verilen onaylanan işleme dair verilen numaradır. Bu numara sayesinde düşük asitli veya asitlendirilmiş gıdaların güvenli bir şekilde işlendiği anlaşılır. Yani gıdaların gerekli koşullara uygun işlendiğini belirtir.

SID numarasın süreci bazı hususlara göre tamamlanır. Ürün ve süreç bilgileri sunularak SID numarası alma süreci başlar. Üretilen ürüne uygulanan işlem detayları FDA’ya sunulur. Süreç değerlendirme ve onaya girer. FDA sunulan işlem detaylarını inceler ve değerlendirir. Onayladığında ise bir SID numarası verir. Süreç izleme ve kayıt aşaması ile sonlanır. Üretim süreci planlı ve düzenli bir şekilde kayıt altına alınmalıdır.
 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • FSSC 22000 Standardı Danışmanlığı
    FSSC 22000, dünya genelinde yetkili kurumların titiz çalışmaları sonucunda belirlenen standartlara sahiptir. Gıda güvenliğini en yüksek seviyede sağlamayı, riskleri en aza indirmeyi amaçlar.
  • Doğru Bilinen Yanlışlar
    İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında; A, B veya C sınıfı 'iş sağlığı ve güvenliği uzmanı' diye bir tanım veya unvan yoktur. Bu tanımın aslı A, B veya C sınıfı 'ş güvenliği uzmanı'dır.
  • FCE Kaydı Nedir?
    Gıda üreticisinin asitli olarak ya da düşük asitli olarak kabul edilen konserve gıdalarının satışını yapabilmesi için FCE kaydı oluşturması gerekir.
Whatsapp
Instagram