GRS Küresel Geri Dönüştürülmüş Belgesi, üretim süreçlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş hammaddeyi denetlemek amacı ile kullanılan bir standart olarak karşımıza çıkmaktadır. Temel olarak bu standart, üretim süreçlerinin sorumlu bir çevre bilinci ile yapılmasını amaçlamaktadır. Dolayısıyla geri dönüşümlü hammadde kullanımının yaygınlaşması için bu standardın kullanıldığı bilinmektedir.
Farklı sektörlerde gerçekleştirilen üretim süreçlerinde geri dönüştürülmüş materyaller kullanılabilmektedir. Bu materyallerinin kullanımının doğrulanması ise büyük önem taşımaktadır. Bu doğrulama yalnızca üçüncü taraf standartlar ile sağlanmaktadır. GRS standardı da bu noktada karşımıza çıkmakta, firmanın tüm üretim süreçlerini denetlemek ve gözetmek için kullanılmaktadır.
Üretim, doğru şekilde yapılmadığı zaman insan yaşamı ve gezegenin geleceği üzerinde negatif etkilere sahip bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yüzyıllardır kontrolsüzce ve bilinçsizce gerçekleştirilen üretim süreçleri zararı göz önüne çıkarmıştır. Bu nedenle son yıllarda çevre bilinci gözetilerek yapılan üretim süreçleri oldukça önemli hale gelmiştir.
Bunun yapılabilmesi için ise üretim süreçlerinin doğru şekilde denetlenmesi önem taşımaktadır. Özellikle geri dönüşüm, üretim süreçlerinde sorumlu bir anlayışı geliştirmek için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak geri dönüştürülmüş hammaddeler ile üretildiği iddia edilen ürünlerin denetlenmesi önemlidir. Böylece ürünün yapım aşamalarında şeffaflık sağlanabilmektedir.
GRS Belgesi, üretim süreçlerinde geri dönüştürülmüş ürünler kullanılıp kullanılmadığını ve ne oranda kullanıldığını kanıtlamak için uyulması gereken bir standarttır. Bu belge, içeriğinde en az %20 oranında geri dönüştürülmüş hammadde kullanılan ürünleri belgelendirmek için kullanılabilir.
Üretim süreçlerinde GRS Küresel Geri Dönüştürülmüş Belgesi, üretimi yapılan ürünlerde kullanılan hammaddeleri ve sürecin tüm adımlarını denetlemek amacı ile kullanılmaktadır. Böylece şeffaf ve güvenilir bir şekilde ürün içeriğinin belirlenmesi mümkün hale gelmekte, çevreye karşı sorumlu bir üretim anlayışının uygulanması mümkün hale gelmektedir. Bu belge, sürdürülebilir üretim süreçlerinin doğruluğunun denetlenmesi için büyük önem arz etmektedir.
Temel olarak GRS standardı zorunlu değildir. Ancak firmalar bu standarda uygun üretim gerçekleştirdiklerini kanıtlamak amacı ile başvuruda bulunarak GRS belgesi alabilmektedir. Böylece üretim süreçlerinin tüm aşaması belgelendirilebilir hale gelir ve firma yaptığı sorumlu üretimi kanıtlayarak itibarını yükseltir.
Üretim süreçlerinde en az %20 oranında geri dönüştürülmüş hammadde kullanan tüm firmalar GRS Belgesi almak için başvuruda bulunabilir. Böylece üretim süreçlerinin güvenilir olduğunu kanıtlayabilir. Bunun için öncelikle firmanın gerekli olan belgeler ile başvuru yapması gerekmektedir. Bu belgeler, firmanın standarda ne derece uyumlu olduğunu görmek için istenmektedir.
Yapılan başvuru ışığında firma için bir denetleme ve üretim süreci söz konusu olmaktadır. İnceleme sürecinin ardından belgenizi alabilirsiniz. GRS Küresel Geri Dönüştürülmüş Belgesi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.