Telefon
Mobil Menü

GRS Sertifikası

GRS sertifikası nedir? Sorusu, özellikle tekstil sektöründe hizmet veren işletmeler tarafından veya bu sertifikayı duyan ve içeriğini öğrenmek isteyen kişiler tarafından cevabı oldukça merak edilen bir sorudur.
Öncelikle, GRS sertifikası, en az %20 oranında geri dönüştürülmüş malzeme içeren tüm tekstil ürünleri için üretim, işleme, paketleme, etiketleme ve dağıtımı ile ilgili hususları kapsayan ve bu standartların bu sertifikaya sahip olan firmalar tarafından sağlandığını tescil eden bir belgedir.

Çevre, enerji tasarrufu ve enerjinin etkin ve etkili kullanımı, sürdürülebilirlik, daha az maliyetli üretim ve işleyiş gibi oldukça önemli konularda küresel olarak belirlenen GRS standartlarının sağlandığı işletmelerin sahip olduğu ve özellikle hem rekabet hem de prestij adına son derece önemli olan bir sertifikadır. GRS Sertifikası hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

GRS sertifikası, ürünlerdeki geri dönüştürülmüş malzeme ve içeriklerin, işletmelerin hem sosyal hem de çevresel üretim ve işleyiş uygulamalarını, üretimdeki kimyasal sınırlandırmalarının ve gözetim zincirinin üçüncü taraf serfikasyonuna yönelik gerekliliklerin yani standartların yerine getirilmesi halinde sahip olunmaktadır.

Tüm standartlara sahip ürünlere uygulanan bir etiket olarak hem ürünlerin hem de işletmelerin gerekliliklere sahip olduğu anlamını taşımaktadır. Bu etiket, şunları garanti etmektedir;

• İzlenebilirlik
• Üretimde meydana gelen ve hem çevre hem de insanlar üzerinde zararlı etkileri bulunan hususların ve etkilerin en aza indirilmesi
• Ürünlerin dayanıklılığının arttırılmış olması
• Üretilen ürünlerde yüksek oranda geri dönüştürülebilir veya geri dönüştürülmüş malzeme bulunması
• Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılması
• Üretimin sorumlu bir şekilde yapılması
• İletişimin şeffaf olması


GRS Sertifikası Nasıl Alınır?


GRS sertifikası nasıl alınır? Sorusu, tekstil sektöründe hizmet veren ve bu sertifikaya sahip olmak isteyen işletmeler tarafından cevabı en çok merak edilen soru olurken, bu standarda sahip olmak isteyen işletmeler, sahip oldukları en az yüzde 20 oranında geri dönüştürülmüş içerik barındıran tüm ürünleri için bu sertifikayı alabilmektedir.

Yalnızca tekstil ürünleri ile de sınırlandırılmayan bu sertifika, aynı zamanda plastik, kâğıt, ambalaj ve cam gibi ürünler için de geçerli olurken, bu sertifikaya sahip olmak isteyen işletmeler için oldukça önemli işçi sağlığı ve işçi güvenliği, atık ve çevre yönetimi kriterleri bulunmaktadır.

Bu sertifikaya sahip olmak isteyen işletmeler, kendi işletmelerinde bu standart kriterlerini uygulamak için GRS sertifikasına sahip olmak istemekte ve bu hususta da bu belgelendirmeye yetkisi bulunan firmalardan bu sertifikayı almaları gerekmektedir.

GRS belgesi veren firmalar içerisinden bir yetkili firma seçilerek, bu firmaya işletme adına yönetici tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvurunun ardından, işletmenin bu sertifikaya sahip olup olamayacağının belirlenebilmesi adına bağımsız kurumlar tarafından işletmede denetleme işlemi gerçekleştirilmekte ve bu denetleme işleminin başarıyla sonuçlanmasının ardından sertifika alınabilmektedir. GRS sertifikası sahibi olmak için web sitemizde yer alan telefon numarası, whatsapp hattı ve resmi instagram sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


Kimler GRS Sertifikası Alabilir?


Kimler GRS sertifikası alabilir? Sorusu, bu sertifika hakkında en çok araştırılan ve cevabı merak edilen sorulardan biridir. Bu sertifika, geri dönüştürülmüş malzemeler ile üretim yapan ve ürün meydana getiren tüm firmalara uygulanabilen ve bu hususta en az yüzde 20 oranında geri dönüşümlü malzeme barındıran ürünlerin üretimini yapan tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler tarafından alınabilen bir sertifikadır. GRS belgesi hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizde yer alan whatsapp hattı üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Özellikle günümüzde 50’den fazla ülkede bu sertifikaya sahip tekstil firmaları bulunurken, GRS sertifikası almak isteyen tekstil sektörü içerisindeki;

• Eğirme
• Dokuma
• Örme
• Çırçırlama
• Baskı
• Boyama

İşleri ile uğraşan ve faaliyet gösteren işletmeler tarafından alınabilen ve beraberinde birçok önemli faydaya sahip olunabilen bir sertifikadır.

GRS Standardı Türkçe
GRS Standardı Türkçe anlamı oldukça merak edilmektedir. Kişilerin karşısına Global Recycle Standard olarak çıkan ve bu standardın ne anlama geldiğini merak eden kişiler için bu standart, Türkçe çevirisi ile Küresel Geri Dönüşüm Standardıdır.

Yani özellikle tekstil sektöründe hizmet veren işletmelerin üretmiş olduğu ürünlerde geri dönüşüm malzemelerinin kullanılması ve çevresel üretim zararlarının en aza indirilmesi amacıyla uluslararası bir standart olarak çeşitli kriterlere ve gerekliliklere sahip olan, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların sahip olması oldukça önemli ve aynı zamanda faydalı olan bir standarttır.




 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • CE Belgesi Sorgulama
    CE belgesi temin etmeniz konusunda Avrupa Birliği yönetmeliklerine uygun olmanızı destekliyoruz. Profesyonel bir biçimde rehberlik hizmeti vererek, tüm gereklilikleri yerine getirmenizi sağlamaktayız.
  • BRC Belgesi Ne İşe Yarar?
    Gıda endüstrisi, güvenli ve kaliteli uygulamaların ön planda olması gereken alanların başında gelmektedir. Bu makalemizde ?BRC belgesi ne işe yarar?? sorusunun cevabına detaylı bir şekilde yer vereceğiz.
  • CE İşareti Hangi Ülkelerde Geçerlidir?
    CE İşareti ürünlerinizin kalitesini, sağlıklı ve güvenilir olduğunu net bir biçimde gösteren, Avrupa Birliği ülkelerinin standartlarına uygun bir yapıda bulunduğunu kanıtlayan bir semboldür.
Whatsapp
Instagram