Telefon
Mobil Menü

Helal Gıda Belgesi Nedir?

Dinimizce helal gıda tüketimi önemlidir. Hem sağlık açısından hem de dini açıdan değerlendirilen hizmetlerin helal olduğunu tescil eden belge helal sertifikası olarak adlandırılır. Bu belge sayesinde Müslümanlar dini inançları ölçüsünde güvenilir ve helal tüketim gerçekleştirmiş olur. Gıda sektörü, ilaç sektörü ve kozmetik sektörü gibi alanlar geniş bir satış profiline sahiptir. Bu ürünlerin belirli standartları taşıması ve üretilen bu ürünlerin üretiminin helal yollardan yapıldığı sertifika ile kanıtlanır.Helal gıda sertifikası belirli bir süreçten geçerek alınabilir. Sertifikasyon kuruluşuna başvuru sağlanır. Ardından kuruluş ürünlerin üretiminden son ana gelene kadar ki tüm işlemlerini denetler. Yani gerçekleşen üretimin helal standartlarına uyup uymadığını kontrol ederler. Kuruluş onaylı ürünler ürün ambalajı üzerinde belirtilir ve tüketici bu sayede ürünün helal sertifikalı olduğunu anlar.

Helal gıda sertifikası kapsamında yer alan ürünlerin talep edilen standartlara uyumlu olması şarttır. Bu alanda yer alan ürünler genellikle gıda, kozmetik, tekstil ve deri gibi kategorilerle karşımıza çıkmaktadır. Daha kapsamlı bir şekilde anlatırsak; örneğin gıda sektöründeki ürünler et, tavuk, balık, içecekler ve şekerlemeler gibi geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Kozmetik sektöründe ise kremler, makyaj ürünleri, parfümler gibi oldukça geniş bir ürün alternatifi oluşturmaktadır. İlaç sektöründe karşımıza vitaminler, ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları ve diğer birçok ilaç çeşidi çıkmaktadır. Son alarak da tekstil alanında ayakkabı, kıyafet, deri ürünleri ve çanlalar örnek verilebilir. Helal gıda belgesi hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden firmamıza ulaşabilirsiniz.


Helal Gıda Belgesi Alma Şartları Nelerdir?


Belgelendirme hizmeti almak için gerekli şartların taşınması gerekir. Ancak o halde belge hizmeti sağlanacaktır. Bu şartlar arasında ilk olarak üretim sürecinin dini kuralları taşıması gerekir diyebiliriz. Yani üretilen ürünlerde kullanılan malzemeler ve işleme yöntemlerini İslami kuralları taşıması şartı aranır. Örnek verecek olursak İslami kurallara göre kesim sağlamak helal gıda belgesi alma şartını oluşturmaktadır.

Ürün içeriğinin dini kurallara uygun olması gerekir. Daha ayrıntılı bir şekilde bahsetmek gerekirse; ürün içeriğinde kullanılan tüm malzemelerin dini kurallara uyumlu olup olmadığı detaylı bir şekilde incelendiğini söyleyebiliriz. Yani gıda içeriğinde domuz eti, içki, kan ve diğer haram maddelerin bulunmaması şartı aranır. Son olarak da ürünlerin helal sertifikası alma standartlarını taşıması gerektiğini söyleyebiliriz.

Tüm bu şartlar yerine getirildiği taktirde helal sertifikası alınabilir. Bu yönde sizlere rehberlik edecek bir firma arayışında iseniz vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman ekibimiz ve sunduğumuz kaliteli hizmet farkımızla sizlere öncülük etmekten gurur duyarız. Helal gıda belgesi hakkında daha fazla bilgi almak, belgelendirme sürecini yakından takip etmek web sitemizde yer alan whatsapp hattı ya da resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.


Helal Gıda Belgesini Hangi Sektörler Alabilir?


Helal gıda belgesi almak şartı en genel tabir ile İslami kurallara uygunluk taşımaktır. Yani üretimde dini kurallara göre örneğin, kan, domuz eti, alkol ve diğer haram maddeler bulundurmama gibi özellikler ile karşımıza çıkar. Peki Hangi sektörler bu belgeden yararlanabilir? Merak ediyorsanız açıklayalım. İlk olarak gıda sektörünün helal gıda sertifikasından yararlandığını belirtmek isteriz. Bu alana süt ve süt ürünü fabrikaları, gıda üreticileri, tahıl ve un işleme tesisleri örnek verebilir.

Restoranlar ve yiyecek içecek alanında hizmet sağlayanlar da helal gıda belgesini alabilirler. Bu alanda ise kafeler, restoranlar ve diğer birçok yiyecek içecek sektöründe yer alan işletmeler örnek verebilir. Gıda ithalat ve ihracat şirketlerinin de helal belgesini alabileceğini söyleyebiliriz. Bu şirketler ithal veya ihracat ettikleri ürünlerin helal olduğunu böylece ispatlayabilir.  Son olarak da paketli gıda satıcılarının helal gıda belge başvurusunda bulunabileceğiniz söyleyebiliriz.

Bu tür sektörde yer alan işletmeler ürünlerinin üretiminde ve işlenmesinde dini kurallara uyumlu olduklarını göstermek isterler. Bunun içinde sertifikasyon sürecini tamamlayarak belgeyi almaya hak kazanırlar. Helal gıda belgesi almak için yetkili kuruluşlar süreci yönetir ve standartlara uyumlu olan şirketlere sertifika verirler.
 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • FCE Kaydı Neden Gereklidir?
    FCE kaydını oluşturmak için asitli veya düşük asitli gıdalar kategorisinde bulunan yiyeceklerin istenilen düzenlemeye uyumlu olması gerekir.
  • Otel Sahipleri Ve Yöneticileri İçin Gizli Denetim Çözümleri
    Otel sahipleri işletmelerinin kusursuz bir şekilde faaliyet göstermelerini ister. Bu bunun için çeşitli çalışmalar, planlamalar ve düzenlemeler gerçekleştirir.
  • CE Belgesi Bilgi ve Başvuru
    Avrupa Birliği standartlarına uygun bir biçimde ürünlerinizin satışını yapmanız adına CE belgesini elde etmeniz gerekiyor. Ayrıca Avrupa pazarına ihracat faaliyetlerinizi yürütmeniz konusunda da bu işlemleri yerine getirmeniz büyük önem teşkil ediyor.
Whatsapp
Instagram