Telefon
Mobil Menü

Kozmetik İçin Helal Belgesi

Kozmetik ürünlerinin çeşitliliği ve kullanım alanları neredeyse sınırsızdır diyebiliriz. Dünyaca ün kazanmış bu ürünler oldukça geniş bir satış profiline sahiptir. Parfümler, makyaj malzemeleri, kremler, nemlendiriciler, duş jelleri, ruj ve daha birçok ürün kozmetik alanında yer almaktadır. Kozmetik ürünleri için helal belgesi almak kulağa garip gelebilir. Çünkü bu ürünler yenilmez ve içilmez. Ancak deri üzerinden vücut içine girebilen özelliklerinin olduğunu da bilmeliyiz. Detaylı bilgi için “Helal Belgesi Nedir?” başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Ürünlerin helal sayılması için bazı temel şartlar vardır. Bu şartların oluşumunda İslam dininde yer alan kurallar geçerli sayılır. İslam dinine göre domuz eti yağı, alkol, kan gibi bazı içeriklerin kullanımı haramdır. İşte kozmetik ürünlerinde de bu tarz içerikler yasaklanmıştır. Oldukça geniş bir alana hâkim olan kozmetik ürünleri helal belgesi ile daha güvenilir bir hal alıyor. Tüketici kullandığı ürünlerde helal malzemeler kullandığını bildiği zaman hem satıcıya olan güveni artıyor hem de dinen yasaklanmış içeriklerden uzak duruyor.

Kozmetik helal belgesi almak için yetkili kuruluşlara başvuruda bulunarak, belgelendirme sürecinizi başlatabilirsiniz. İzlenecek yol, gerekli şartlar ve dokümantasyon gibi tüm ihtiyaçlarınızda profesyonel destek alabilirsiniz. Helal belgesi sürecinizi yakından takip etmek, gerekli şartları yerine getirmek ve diğer tüm aşamaları eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bunun için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden firmamıza ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Kozmetik İçin Helal Belgesinde Hangi Ürünler Yasaklanmıştır?


İslami kurallara göre helal sayılmayan içerikler yasaklanmış ürünleri oluşturur. Eğer kozmetik ürününde dini kurallara uymayan ürün içeriği söz konusu ise helal olmayan ürünler kategorisinde yer alır. Helal belgesine sahip olmak hem tüketici hem de satışı için önem teşkil eder. Güvenilir alışverişiler için helal sertifikası mutlaka alınmalıdır. Peki, kozmetik için helal belgesinde hangi ürünler yasaklanmıştır?

Hayvan kaynaklı maddeler dinimizce yasaklanmıştır. Domuz yağı, jelatini, bal mumu, deniz kabuğu ve diğer hayvan kaynaklı maddeler örnek verilebilir. Bir diğer yasaklı maddeyi alkol oluşturmaktadır. Alkol dinimizce haram kılınmış bir içeriktir. İçmek, yemeklerde kullanmak ya da kozmetik ürünleri içeriğinde yer alması helal olmayan ürünleri oluşturur. Bazı gıda boyaları dinimizce uygun değildir. Ve kullanımı helal sayılmaz. Bazı parabenlerin sağlık üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla helal kozmetik ürünleri içeriğinde yer almamalıdır.

Silikonlar, vücudun gözeneklerini kapatabilir. Bu nedenle bazı silikon kullanımlarına helal kozmetik için izin verilmez. Yasaklı olarak ya da şüpheli olarak görülen bu ürünler helal kozmetik ürünleri kapsamında sayılmaz. Ayrıca bazı bitkisel kaynaklı bileşenlerinde yasaklı maddeleri oluşturduğunu söyleyebiliriz. Helal belgesi hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizde yer alan whatsapp hattı ve resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.


Kozmetik İçin Helal Belgesi Nasıl Alınır?


Helal belgesi almak bazı aşamaların tamamlanması ile mümkün olur. Ancak bu aşamaları tamamlamak için de bazı şartlar bulunur. Dinimize yasaklanmış her şey haram ve yasaktır. Bu duruma helal olmayan maddelerin kullanımı da örnek verilebilir. Yani kozmetik ürünleri için dinimizce yasaklanmış maddeler üretimde yer alamaz diyebiliriz. Helal içeriklerle üretilmiş tüm ürünler helal belgesi alabilirler.

Kozmetik helal belgesi almak için İslami şartlara uygun bir üretim, içerik ve satış gerçekleşmelidir. Bu durumda ilk olarak ürün içeriklerinin incelenmesi ve yasaklı madde içermemesi gerekir. Ürün içeriğinde hayvansal katkılar, domuz yağı, jelatini, gıda boyaları gibi dinen uygun görülmeyen maddelerin bulunmadığından emin olmalısınız. Ardından sertifikasyon kuruluşuna başvuruda bulunarak belge sürecini başlatabilirsiniz. Kuruluş gerekli denetimi yaparak üretim sürecini ve ambalajlamayı inceler. Testler ve deneylerin başarı sonuçlanmasının ardından helal kozmetik sertifikası verilir. Böylece ürünlerin helal şartları taşıdığı ve dini kurallara uygun olarak üretildiği ispatlanır.
 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar
  • CE Belgesi Fiyatı
    Avrupa' ya uygunluk göstergesi olan CE Belgesi sayesinde AB tarafından belirlenen ürün direktiflerine dayalı bir işleyişe sahip olduğunuzu kanıtlayacaksınız.
  • BRC Danışmanlığı
    BRC standartları, gıda sektöründe üretim başta olmak üzere dağıtımdan depolamaya kadar tüm alanlarda kalite ve güvenlik adına alınması gereken tedbirleri ifade eder.
  • CE Belgesi : Ürün Güvenliği ve Uygunluk Standardı Nasıl Alınır?
    CE işareti, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılacak ürünlerin güvenlik, sağlık ve çevre standartlarına uygun olduğunu belirten bir işarettir.
Whatsapp
Instagram