Düşük asitli ya da asitlendirilmiş gıda konservesi üretimi yapmayı düşünüyorsanız, ürünleriniz için SID numarasına ihtiyaç duyacaksınız. Numarayı almak için de gerekli şart ve koşullara göre hareket etmeniz gerekecektir. Tüm bu süreci SID Numarası süreci olarak tanımlayabiliriz. ABD düşük asitli gıdalar LACF ve asitli gıdalar AF için bazı düzenlemeler uygulamaktadır. Ülkede satış yapmak isteyen tesisler bu yasal düzenlemelere uyumlu olmalı ve bu yönde hareket etmelidir. Detaylı bilgi için “SID Numarası Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
SID numara alma süreci birkaç aşamayla tamamlanır. Ürünlerinize SID numarası atamak için ilk önce FCE kaydını oluşturmalısınız. Ancak FCE kaydını oluşturabilmek için de asitli veya düşük asitli gıda konservesi ürünlerinizin ph ve su aktivitesi değerleri kontrol edilecektir. Düşük asitli gıdalar için belirlenmiş olan ph değeri 4.6 üzerinde kabul edilirken su aktivitesi ölçümü de 0.85 üzerinde olmalıdır. Asitlendirilmiş gıdalar da ise ph değeri olarak 4.6’nın altına düşürülmüş gıdalar tercih edilmektedir.
Ambalaj türü de üretimde olmazsa olmazlar arasında bulunur. Cam, konserve, plastik ve metal ambalajlarda üretilen gıdalar FDA yönetmeliklerine uygun kabul edilmektedir. Gıdaların ph ve su aktivitesi değerine tabi tutulmasının nedeni, zararlı bakteri üretimini yok etmektir. Ayrıca kapalı kaplarla kapatılan bu gıdalar hava almayacağı için bakteri oluşumu önlenecek ve uzun ömürlü olacaktır. Tüm bu şartları sağlayan tesisler, uygun dosyalama işlemi ile birlikte FCE kaydını oluşturur. FDA’dan gelen onay ile birlikte tesise SID numarası böylelikle atanmış olur. Bu numara ürüne özel ve benzersiz numaralardan oluşmaktadır. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
SID numarasına sahip olmak için işlemlerin belirli adımlarla yapılması gerekir. İşte bu konuda adım adım rehber hizmeti alarak sürecin olumlu ve zahmetsiz tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Rehberlik hizmeti sunacak birçok firmaya piyasada rastlanılmaktadır. Ancak firmanın güvenilir hizmet verdiği konusunda tereddüt yaşadığınızı anlamaktayız. İyi bir firma her şeyden önce müşterilerini memnun etme çabasında olmalı ve standart üstü hizmet sağlamalıdır.
SID numarasının tesise atanması için FCE kaydı şarttır. Kaydın nasıl olması gerekiyor ya da gerekli şart ve talepler neler tüm bu soruların yanıtını firmamızı arayarak öğrenebilirsiniz. Dosyalama işlemlerinizde, ürünlerinizin ph ve su aktivitesi ölçümü gibi birçok alanda rehberlik hizmeti sunmaktayız. Sizlerde sunduğumuz benzersiz hizmetin tadını çıkarabilirsiniz. Web sitemizde yer alan whatsapp hattı ve resmi instagram sayfamız üzerinden uzmanlarımıza ulaşarak detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Belirli ph değerine ve su aktivitesi seviyelerine sahip gıdalar raflarda uzun süre kullanıma açık tutulurlar. Hermetik olarak kapatılmış bu gıdalar gıda konserve kuruluşu olan FCE için FDA düzenlemelerine uyumlu olmalıdır. FCE kaydı ile birlikte de ürünlere SID numarası atanır. Böylece gıda konserve ürünleri FDA yönetmeliklerine uyumlu sayılır. ABD’ye ihracat yapmak isteyenler belirtilen bu şartları taşımak zorundadır.
FDA yönetmeliklerine uyum nasıl olur, ya da gerekli olan şart ve standartlar nelerdir tüm bu bilgilere uluşmak için profesyonel firma tercihinde bulunabilirsiniz. Firma seçimi yapılırken gerekli adımlar doğru atılmalıdır. Aksi halde yanlış firma sizi hem maddi hem manevi kayba uğratabilir. Firma seçiminde gerekli adım atarken ilk olarak firmanın tanınmışlık seviyesini, verdiği hizmet olanaklarını ve tecrübe durumunu araştırabilirsiniz.
Bu sayede firma hakkında bilgi edinerek güven kazanabilirsiniz. Uzun süredir bu sektörde yer alan bir kuruluşuz. Sizlerde FCE kayıt işlemlerinde SID numarası atamalarında ve belgelendirme hizmetinde profesyonel destek almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Görüşmeyle birlikte fiyat teklifimizi alarak belgelendirme hizmetimizden yararlanıp yararlanmayacağınıza karar verebilirsiniz.